MOTOCENTAR - Прв избор за гуми

Новaта MICHELIN Pilot Sport4 S Вистинска страст. Исклучително возење

24.03.2017 15:07:06

Новата Michelin Pilot Sport 4 е со ултра-повисоки перформанси кои ја заменија Michelin Pilot Super Sport.

Дизајнирана за спортски возила и високо опремени салони, Michelin Pilot Sport4 нуди неспоредливо возачко задоволство благодарение на исклучителната возачка прецизност и стабилност. Одредува максимални перформанси и сигурност на сите површини и овозможува контролира на патот во сите ситуации, дури и вo најопасните.

 

MICHELIN Pilot Sport4 S прикажува одлични перформанcи на кочење, било на сува или влажна површина, благодарение на Bi-Compound Technology. За надворешниот дел на гумата е употребена нова хибридна компонента која што oвозможува контрола на сува површина односно суво тло, додека пак за дел е употребена компонента oд силокон со функционални еластомери кои овозможуваат гумата да одржи постојана контрола на влажни површини. Тоа целосно ја преставуваат идејата на Michelin Total Performance, која нуди постојан напредок и постојано усовршување на карактеристиките на гумата, согласно со технолошкиот развој.

 

 

Водечко независно тестирање

MICHELIN Pilot Sport4 S е резултат на единствената страст и ги редефинира стандардите на оваа категорија. Адаптирана за возење на највисоките нивоа, се има позиционирано на прво место на класата. Во тестовите извршени од независна организација TUV SUD во Германија, MICHELIN Pilot Sport4 S ги надмина сите 5 врвни конкуренти во таа област.

Суво кочење
MICHELIN Pilot Sport4 превзема 33.66м да закочи од 100км на комплетен финиш, а додека другите конкуренти отприлика за метар повеќе (+0.83m)

Влажно кочење
На влажна површина од 27.73 м доволно е на MICHELIN Pilot Sport 4 S да закочи од 80km/h na 0. Ова покажува уште еднаш дела 2,5м (+2,41м) е пониско од најлошиот изведувач.

Времетраење на еден круг.
На 2.6 км кружење, MICHELIN Pilot Sport4 докажа дека во времетраење од 0.4с и 1.39с е побрза во однос на еден круг. Скоро е втор по брзина на овие релативно кратки растојанија. Едена секунда можеби е безначајна но возечкото искуство е комплетно поинакво.

Истрајност 

Според тестовите направени од Dekra Test Center демонстрирано е дека MICHELIN Pilot Sport 4 има најдобра истрајност во класата.

Страст на пат и на површина

Michelin е инволвиран во неколку спортски дисциплини во светот и се користи за развој на идните технологии на гумите. Податоците добиени во текот на трките им овозможуваат на инжењерите на Michelin да ги потврдат своите претпоставки.

MICHELIN Pilot Sport4 S, која е пласирана на прво место како спортска гума користи конструктивни методи и материјали за развој на конкуренција како што е FIA World Endurance Championship (WEC) и нивниот настан 24 Hours of Le Mans, Formula E and the World Rally Championship.

Карактеристичниот дизајн на движење на гумата била развиена со понатамошни успеси употребени во Formula F, која е меѓу првите 18-инчни гуми употребувани на отворените трки.

 

45 SERIES

19" 225/45 ZR 19 (96Y) ZR PILOT SPORT4S

20" 235/45 ZR 20 (100Y) ZR PILOT SPORT4S

255/45 ZR 20 (105Y) ZR PILOT SPORT4S

 

40 SERIES

19" 225/40 ZR 19 (93Y) ZR PILOT SPORT4S

235/40 ZR 19 (96Y) ZR PILOT SPORT4S

20" 245/40 ZR 20 (99Y) ZR PILOT SPORT4S

255/40 ZR 20 (101Y) ZR PILOT SPORT4S

 

35 SERIES

19" 225/35 ZR 19 (88Y) ZR PILOT SPORT4S

235/35 ZR 19 (91Y) ZR PILOT SPORT4S

245/35 ZR 19 (93Y) ZR PILOT SPORT4S

255/35 ZR 19 (96Y) ZR PILOT SPORT4S

265/35 ZR 19 (98Y) ZR PILOT SPORT4S

275/35 ZR 19 (100Y) ZR PILOT SPORT4S

285/35 ZR 19 (103Y) ZR PILOT SPORT4S

20" 235/35 ZR 20 (92Y) ZR PILOT SPORT4S

 

245/35 ZR 20 (95Y) ZR PILOT SPORT4S

255/35 ZR 20 (97Y) ZR PILOT SPORT4S

265/35 ZR 20 (99Y) ZR PILOT SPORT4S

275/35 ZR 20 (102Y) ZR PILOT SPORT4S

285/35 ZR 20 (104Y) ZR PILOT SPORT4S

 

30 SERIES

19" 245/30 ZR 19 (89Y) ZR PILOT SPORT4S

255/30 ZR 19 (91Y) ZR PILOT SPORT4S

265/30 ZR 19 (93Y) ZR PILOT SPORT4S

275/30 ZR 19 (96Y) ZR PILOT SPORT4S

295/30 ZR 19 (100Y) ZR PILOT SPORT4S

305/30 ZR 19 (102Y) ZR PILOT SPORT4S

325/30 ZR 19 (105Y) ZR PILOT SPORT4S

20" 245/30 ZR 20 (90Y) ZR PILOT SPORT4S

265/30 ZR 20 (94Y) ZR PILOT SPORT4S

275/30 ZR 20 (97Y) ZR PILOT SPORT4S

285/30 ZR 20 (99Y) ZR PILOT SPORT4S

295/30 ZR 20 (101Y) ZR PILOT SPORT4S

305/30 ZR 20 (103Y) ZR PILOT SPORT4S

345/30 ZR 20 (106Y) ZR PILOT SPORT4S