MOTOCENTAR - Прв избор за гуми
MK EN
195/65R15 91T EcoContact 6
B
B
71
195/65/RR15
Сезона
195
Ширина
65
Профил
R15
Дијаметар
91
тежински
индекс
T
брзински
индекс

195/65R15 91T EcoContact 6

Шифра: 52289

EcoContact ™ 6 создава оптимална рамнотежа помеѓу големината на гумите и дистрибуцијата на компонентите. Високотехнолошките соединенија обезбедуваат робусни врски помеѓу силиката и гумата. Ова овозможува оптимално приспособување кон различни услови на патот, што на крајот го подобрува отпорот на тркалата на гумата и потрошувачката на гориво. EcoContact ™ 6 нуди и наменска шема, што резултира со најдобар компромис меѓу суво и влажно. Таа дополнително ја зголемува безбедноста при ракување во ситуации како што се промени во лентата. И поради нејзината иновативна асиметрична геометрија на ребра и брадзи, гумата секогаш го одржува контактот со патот.

Потрошувачка
Аквапланинг
Звучност
71